Ga naar hoofdinhoud

aanleg polyester buitenzwembad met EVA stream PRO en technische ruimte.

“Ontspannend aan de rand genieten of sportief trainen, de mogelijkheden zijn er met de EVA Stream PRO in combinatie met een Polyfaser monoblock zwembad.”

U wilt een half verhoogd zwembad om zo het idee van één geheel met de omgeving te creëren? Dat gaan we regelen!

de opdracht

Gekozen is voor een Polyfaser Menorca in de 3D Ceramic kleur Antraciet-grijs, dit bad heeft een watermaat van effectief 3,06 x 7,76 x 1,42 m. Het bad zal worden voorzien van een verborgen nis voor de afdekking, hoogwaterskimmers en een EVA Stream PRO.

Aan de kopzijde van het zwembad zal een technische ruimte worden gerealiseerd, die verdiept dient te liggen. Het bad moet qua hoogte en ligging aansluiten op het bestaande terras.

het resultaat en de bouw

Een foto zegt meer dan duizend woorden zegt men wel eens, kijk daarom eens naar de foto’s bij dit project.

gerealiseerd:

  • bestek en bouwtekening
  • bouw
  • installatie
  • afwerking

de aanpak

de voorbereidingen:
De technische ruimte zal door ons in de loods prefab worden gemaakt en tezamen met het zwembad op zijn plaats worden gezet.
De bouw vindt plaats als voorbereiding op de start op locatie. Bij start van de werkzaamheden op locatie is begonnen met het leggen van rijplaten om de aan en afrit naar de bouwplaats niet te veel te beschadigen door de voertuigen.

het zwembad:
Het bouwraam uitgezet en het gat gegraven, de vrijgekomen grond is door de Badmeesters verdeeld over het eigen perceel.
De fundering wordt gemaakt, en de nodige leidingen worden gesteld in de fundering van de technische ruimte. Na het storten van het beton zal dit direct op de juiste plaats zitten en netjes gelijk met de vloer.
De polyester monoblock kuip wordt door de specialistische transporteur van Polyfaser op locatie gebracht en in de buurt van de fundering neergezet zodat deze voor-gemonteerd kan worden.
De inbouwdelen worden gemonteerd en waar nodig wordt leidingwerk gemonteerd op plekken waar later geen toegang meer is. Met behulp van een telescoopkraan wordt het monoblock op de fundering gehesen gevolgd door de technische ruimte. Het bad wordt gesteld zodat deze waterpas ligt en de wanden recht staan waarna gestart wordt met het vullen.

Het leidingwerk wordt aangesloten en het bad wordt rondom tot halverwege afgevuld met schuimbeton, de voordelen van dit product zijn:

 • Een hoge isolatiewaarde
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Een goede fundering voor de randstenen en eventuele terrastegels.

Er wordt een wand opgemetseld aan de lage kant van het talud, vervolgens wordt het bad tot net onder de rand aangevuld met schuimbeton. De inbouwdelen worden waar nodig afgemonteerd, de lamellen worden in het bad gehangen en de randafwerking wordt in de gekozen tegelsoort uitgevoerd.

de afwerking:
De installatie wordt opgestart en volledig getest, het zwembad wordt volledig gereinigd en de randen worden met siliconenkit afgedicht (dit in plaats van traditionele voeg).

de oplevering:
Wanneer de bouw is afgerond volgt natuurlijk de oplevering. Naast het bekijken van alle onderdelen van de opdracht en het bespreken of dit naar wens is uitgevoerd, krijgt de klant ook een uitgebreide uitleg over de werking van het bad, de installatie en de diverse onderdelen.

bekijk ook

renovatie bouwkundig binnenbad

U wilt uw bestaande binnenbad gerenoveerd hebben en tevens voorzien van een...
lees meer

aanleg polyester buitenzwembad

U wilt een half verhoogd zwembad om zo het idee van één geheel met de…

lees meer

aanleg bouwkundig buitenzwembad

Van fundering, constructie, aanleg van zeer complete zwembadinstallatie, mozaïek tot het schitterende eindresultaat...
lees meer

plons binnen!

In Burgh-Haamstede wisselen we graag onze ideeën met u uit. In onze showroom tonen wij u ons portfolio, leveren we diverse producten uit voorraad en sturen we de badbouwmeesters aan.

De Roterij 4, 4328 BA  Burgh-Haamstede
0111 651056  info@debadmeesters.com

Maandag t/m vrijdag
9.00 - 12.00 uur
13.00 - 17.00 uur

zaterdag, zondag en feestdagen
gesloten (open op afspraak)

Back To Top