Ga naar hoofdinhoud

aanleg bouwkundig buitenzwembad + poolhouse en wellness

“onder alle weersomstandigheden heerlijk genieten”

Naast de nieuwbouw van een prachtig zwembad ook een bestaande schuur ombouwen tot een mooi poolhouse? Maar natuurlijk!

de opdracht

In een bestaande achtertuin dient een bouwkundig zwembad met hoektrap, nis-afwerking voor de afdekking en verwarming gerealiseerd te worden met een watermaat van 4,25 x 10 x 1,44 m.

Tevens zal de bestaande schuur omgebouwd worden tot poolhouse, inclusief lounge, badkamer en separaat toilet. De technische ruimte en geplande sauna zal in de bestaande kelder komen.

het resultaat en de bouw

Een foto zegt meer dan duizend woorden zegt men wel eens, kijk daarom eens naar het fotoalbum hierboven.

gerealiseerd:

    • bestek en bouwtekening
    • bouw
    • installatie
    • afwerking
    • onderhoud

de aanpak

Aangezien De Badmeesters niet de enige aannemer op locatie zullen zijn, worden verschillende werkzaamheden van deze aanleg getrapt uitgevoerd.

technische ruimte en sauna:
Het betreffende leidingwerk wordt voorgeboord en na het plaatsen van de leidingen met epoxie vastgelijmd om waterintreding in de kelder te voorkomen. Vervolgens wordt op ons bedrijf prefab een geïsoleerde ruimte gebouwd welke later in de bestaande kelder wordt geplaatst en afgelakt wordt.

het poolhouse:
Nu de tuin nog volledig begaanbaar is wordt het noodzakelijke sloopwerk uitgevoerd waarbij vrijgekomen afval direct wordt afgevoerd. Vervolgens is de nieuwe draagconstructie (een massieve draagbalk van 31 x 31 cm) geplaatst welke volledig met pengatverbindingen verbonden is met de bijbehorende staanders. De noodzakelijke skeletbouw voor het sanitair wordt ingebouwd en de aftimmering geplaatst.

het zwembad:
Het te graven gat wordt uitgezet met een bouwraam, vervolgens graven we dit gat uit. De vrijgekomen grond wordt of afgevoerd of, indien deze elders in de tuin bruikbaar is, apart gelegd.

In het gat wordt een betonnen fundering gestort welke wij professioneel laten vlinderen om een gladde bodemafwerking te kunnen garanderen. Op deze fundering wordt het bad gebouwd inclusief inbouwdelen, inbouwtrap en voorbereiding voor de nis-afwerking.
De gebouwde bak wordt bekleed met een beschermingsvlies en vervolgens de waterdichte folie. Waarna de inbouwdelen, lamellen afdekking en verdere afwerking wordt gemonteerd. Gevolgd door de randafwerking in gekozen randsteen.

afwerking:
De installatie wordt opgestart en volledig getest, het zwembad wordt volledig gereinigd en de randen worden met siliconenkit afgedicht (dit in plaats van traditionele voeg). Het meubilair wordt in het poolhouse en sauna gemonteerd en alles krijgt nog een laatste schoonmaakbeurt.

de oplevering:
Wanneer de bouw is afgerond volgt natuurlijk de oplevering. Naast het bekijken van alle onderdelen van de opdracht en het bespreken of dit naar wens is uitgevoerd, krijgt de klant ook een uitgebreide uitleg over de werking van het bad, de installatie en de diverse onderdelen.

bekijk ook

renovatie bouwkundig binnenbad

U wilt uw bestaande binnenbad gerenoveerd hebben en tevens voorzien van een...
lees meer

aanleg polyester buitenzwembad

U wilt een half verhoogd zwembad om zo het idee van één geheel met de…

lees meer

aanleg bouwkundig buitenzwembad

Van fundering, constructie, aanleg van zeer complete zwembadinstallatie, mozaïek tot het schitterende eindresultaat...
lees meer

plons binnen!

In Burgh-Haamstede wisselen we graag onze ideeën met u uit. In onze showroom tonen wij u ons portfolio, leveren we diverse producten uit voorraad en sturen we de badbouwmeesters aan.

De Roterij 4, 4328 BA  Burgh-Haamstede
0111 651056  info@debadmeesters.com

Maandag t/m vrijdag
9.00 - 12.00 uur
13.00 - 17.00 uur

zaterdag, zondag en feestdagen
gesloten (open op afspraak)

Back To Top