Ga naar hoofdinhoud

meer en ander badplezier

Na een bad heerlijk ontspannen in uw eigen sauna, samen onderuit in een whirlpool, dippen en nippen in de hottub. Hmm, de wellness van infrarood, even stoom afblazen in een stoomcabine. Wie weet dat De Badmeesters betrokken is bij de realisatie van grote saunacomplexen, weet dat hier de ervaring goed wordt benut!

sauna's

een zweedse blokhut (kota) of toch liever een inpandige sauna? beide kunnen wij voor u realiseren!

De wildernishut of kota is van oorsprong een Finse verwarmde tent. In Finland wordt het een kota en in Zweden een kåta genoemd. De stijl is nog van de tijd dat de rendierherders in de wildernis even stopten om warm te worden, te eten en iets te drinken. Deze traditie wordt tegenwoordig voortgezet door de Scandinaviërs die even willen relaxen en warm willen worden en natuurlijk daarbij iets willen eten. Vooral in de wintermaanden is het een uitgelezen plek om familie en vrienden te ontmoeten, om dan gezellig zittend bij het vuur urenlang door te brengen. Dit idee vertaalt zich ook uitstekend naar het Nederlandse klimaat en wellness leefstijl. De kota lijkt gemaakt te zijn voor een koud, winderig en regenachtig klimaat.

De kota kan worden uitgevoerd als sauna met naar keuze een houtgestookte of elektrische saunakachel. Plaats de wildernishut in de achtertuin of waar dan ook om het dan het hele jaar rond te gebruiken om te ontspannen, ongeacht het weer buiten.

U kunt kiezen uit verschillende modellen en groottes. Ook kunt u met ons overleggen of het mogelijk is om een iets andere indeling te nemen. Het is mogelijk om op die manier bijvoorbeeld bij de megasaunakota de saunaruimte iets groter te krijgen en de kleedruimte iets kleiner. Ook is het mogelijk om twee kota’s aan elkaar te schakelen.

Wij kunnen naast levering ook de complete bouw voor u verzorgen, inclusief de levering en plaatsing van een betonnen fundering. Voor prijzen en het bekijken van ons showmodel: kom vrijblijvend langs in de showroom in Burgh-Haamstede.

Wenst u toch liever een traditionele (inpandige) sauna in uw bestaande bebouwing of in een poolhouse? Wij werken al meer dan 20 jaar samen met dezelfde partner op het gebied van sauna materialen, ook onze eigen monteurs zijn hierdoor uiterst bedreven geraakt in het bouwen en afmonteren van deze sauna’s. De sauna’s kunnen uitgevoerd worden met elektrische saunakachel, infrarood lampen of een combinatie van beide systemen. Ook is de indeling van de sauna’s binnen de mogelijkheden van de ruimte compleet vrij te bepalen.

Zo geniet u van uw eigen wellness center.

whirlpools

Door de jaren heen zijn er diverse fabrikanten en concepten van Whirlpools geweest, wij hebben gemerkt dat de producten van Pichler en dan vooral de inbouwproducten qua techniek en kwaliteit voldoen aan de eisen die de Badmeesters stellen aan producten om zo de juiste wellness kwaliteit te kunnen garanderen.

Pichler, een Duitse fabrikant die uniek en exclusief is in zijn soort, zowel qua techniek als vormgeving. De inbouw en portable wellness spa’s van Pichler zetten op alle fronten de toon. Door het exclusieve design zijn ze niet alleen een lust voor het oog: Pichler blinkt ook uit op het vlak van doordachte techniek, design, bedieningsgemak, kwaliteit, extra gebruiksmogelijkheden en prestaties.

Doordacht gebouwd “om de mens”. Spa’s van Pichler zijn met hun geïntegreerde installatie in een handomdraai geplaatst. Bovendien worden deze spa’s standaard uitgevoerd met een unieke automatische regeling voor de pH- en chloorwaarde in de spa. Dit in combinatie met de ozon-unit garandeert gezond water in uw wellness omgeving!

hottubs

De Ayak arctic hottub is een ambachtelijk kwaliteitsproduct. De tub wordt uitgevoerd in Siberisch Larix of het kwalitatief zeer hoogwaardige red cedar. In overleg kan er voor een andere geschikte houtsoort worden gekozen. De standaard Ayak hottub heeft een diameter van 2.20 meter. Ook andere afmetingen zijn in overleg leverbaar.

Wat maakt een Ayak tub nu kwalitatief beter dan een goedkope kopie? De tub loopt taps toe, waardoor eventuele vorstschade tot een minimum wordt beperkt. De houten rand aan de kopse kant van de tub zorgt voor een perfecte afwerking en verhoogt de duurzaamheid van uw hottub. Drie balken onder de tobbe voorkomen aantasting van de onderkant. Rond de bodem van de Ayak hottub is een speciale zwelkit aangebracht. In contact met vocht zet de kit uit en drukt de naden waterdicht. De duigen zijn door middel van groef en veer onderling verbonden. Bevestiging interieur met RVS-ophangsysteem met knopmoeren voor eenvoudige verwijdering.

De meegeleverde kachel is geheel uitgevoerd in duurzaam RVS. De schoorsteen heeft een doorsnede van 20 cm, zodat er een goede trek ontstaat voor een zeer effectieve verbranding. Er kan gekozen worden voor een puur houtgestookte kachel, maar aanvulling met een extra verwarmingselement buiten de hottub ten behoeve van de (snelle) voorverwarming is mogelijk. Daarmee beschikt u over het gemak van elektrische verwarming gecombineerd met de wellness sfeer van een houtgestookte kachel.

Daarnaast kan de Ayak arctic hottub worden geleverd met twee soorten deksels. Het roldeksel van zeil met planken is op te rollen en makkelijk te hanteren. Het fraaie massief houten deksel in twee delen is wat zwaarder op en af te tillen. Verder is de tub ook uit te breiden met een filter, bubbelsysteem en/of niveauregeling.

infrarood

Infraroodstraling: we ontvangen het elke dag. De zon is tenslotte de grootste bron van infrarood warmte. Alles wat leeft heeft infrarood warmte nodig. De gunstige werking voor onze gezondheid was al jaren bekend. Denk aan de bekende rode lamp van vroeger. Menigeen heeft daar wel eens voor gezeten. De laatste decennia is er echter veel veranderd in deze techniek.

Infrarood licht is goed voor uw lichaam. De warmte dringt ca 3-5 mm diep in het huidweefsel door. Deze straling bereikt dus de dieper gelegen spieren en organen. Het hart gaat sneller het bloed rondpompen: hierdoor worden meer afvalstoffen afgevoerd. Wellness ten top! Een infrarood cabine veroorzaakt bij een lagere temperatuur (45 – 55 °C) een grotere transpiratie dan bijvoorbeeld een conventionele sauna.

Ook De Badmeesters hebben infrarood cabines in hun programma. Deze in Nederland geproduceerde cabines onderscheiden zich van de doorsnee infrarood cabine door onder andere: vloerverwarming (dus nooit meer koude voeten terwijl de rest van uw lichaam warm wordt), ergonomische rugleuningen en instelbaarheid van de intensiteit van de lampen. Of wat dacht u van de mogelijkheid om de lampen voor de benen te kunnen uitschakelen? Ideaal voor mensen met klachten zoals spataderen. Ook kleurtherapie of een combinatie met een (kleine) saunakachel behoren tot de mogelijkheden.

Heeft u speciale wensen of heeft u een cabine nodig met afwijkende afmetingen? Wij verzorgen ook maatwerk. Overtuig u van de kwaliteit en loop eens binnen in onze showroom. Onze medewerkers maken graag tijd voor u vrij.

stoomcabines

Relaxen in een stoombad is ontspannen en genieten tegelijk. Wat is nu lekkerder dan even stoom afblazen in een Turks stoombad. Stoom geeft lichaam en geest nieuwe energie, ontspant en is een recept voor een totale lichaamsreiniging. Een stoombad heeft een temperatuur van ca. 45 °C bij een luchtvochtigheid van rond de 100%.

Na een verblijf van ongeveer een kwartier in het wellness stoombad blijkt de lichaamstemperatuur even hoog te zijn als na een kwartier in de sauna, terwijl daar de luchttemperatuur ongeveer 50 °C hoger is!

De invloed van warmte en vocht op de huid maakt dat de poriën wijder worden, waardoor vuil en schadelijke stoffen worden verwijderd. Het heeft een milde aangename uitwerking, vooral op de luchtwegen en daarom wordt personen met ademhalingsproblemen vaak aangeraden om regelmatig het stoombad te bezoeken. Door de hitte en de stoom wordt het ademen makkelijker.

Bij De Badmeesters kunt u terecht voor polyester stoomcabines van Polyfaser.

Heeft u een andere vraag?

Bel naar 0111 651056

plons binnen!

In Burgh-Haamstede wisselen we graag onze ideeën met u uit. In onze showroom tonen wij u ons portfolio, leveren we diverse producten uit voorraad en sturen we de badbouwmeesters aan.

De Roterij 4, 4328 BA  Burgh-Haamstede
0111 651056  info@debadmeesters.com

Maandag t/m vrijdag
9.00 - 12.00 uur
13.00 - 17.00 uur

zaterdag, zondag en feestdagen
gesloten (open op afspraak)

Back To Top