-

waarom een frequentie-regeling?

Dat een frequentieregelaar nut heeft en kan leiden tot energiebesparing is niks nieuws. Er zijn echter partijen die zeggen dat het allemaal onzin is omdat je het verlies aan capaciteit moet compenseren door meer uren te filteren. Dat klopt natuurlijk. Maar wij weten dat de capaciteit minder afneemt in verhouding tot de energiekosten. En daar zit hem het voordeel in.
Daarnaast zeggen wij dat het veel beter is om meer uren te filtreren (waarvan een groot deel tegen lage snelheid) dan dat we door middel van tijdklok 12 uur of minder (op 100%/50Hz) zoals gebruikelijk adviseren. Ons advies (en dat van Dryden dé autoriteit op het gebied van waterbehandeling) is om 24 uur per dag te filtreren of dit te benaderen.  Een en ander is ook onderzocht:

tabel frequentieregeling aangepast

Uit dat onderzoek kwam naar voren dat door een pomp te laten draaien op 30 Hz in plaats van 50 Hz de flow terug gaat met 41.09% maar dat het energiegebruik echter afneemt met 69,12% Conclusie is dat een frequentieregelaar zeer veel nut heeft en ook een perfecte oplossing is voor 24 uurs filtratie zonder dat de kosten hierbij oplopen. Want op dat moment zijn er wel vele extra voordelen te behalen t.o.v. het conventionele filtreren:

 

• Filterperformance is omgekeerd proportioneel evenredig met de filtersnelheid.    Halveren van de snelheid vergroot de prestatie met faktor 4.
• Lagere filtersnelheid = minder slijtage op onderdelen (door minder    warmteontwikkeling)
• Lagere filtersnelheid = lager geluidsniveau
• Meer uren filteren = betere waterhuishouding
Genoeg redenen om eens kritisch naar Uw installatie te kijken…

deel dit artikel:

youtube