-

whvbz

De wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (afgekort: Whvbz) is een Nederlandse wet die in 1984 is gemaakt voor toezicht op openbare zwembaden. Sindsdien is het toezicht ook uitgebreid tot niet openbare zwembaden bijvoorbeeld in hotels en op campings. Sinds 2000 gaat de wet ook over therapiebaden in de medische sfeer. De wet regelt niet alleen de waterkwaliteit voor zwembaden, maar ook voor oppervlaktewater waarin gezwommen mag worden.

 

De provincie is belast met het toezicht. Momenteel wordt er door het ministerie van infrastructuur en Milieu gewerkt aan een nieuwe zwemwater wet. Degene die een zwembad wil starten, wijzigen of uitbreiden moet dat melden aan de Provincie. Verder kan de Provincie een beleid vaststellen om regelmatig inspecties uit te voeren. Op basis van de melding en de inspecties kan de Provincie aanvullende eisen stellen aan de veiligheid en hygiëne.

 

De wet heeft onder andere zeer zeker consequenties voor de aard en omvang van de filtercapaciteit, filterinstallatie en waterbehandeling voor het zwembad (onafhankelijk van de grootte van de bassins). Wij hebben al jaren ruime ervaring in het adviseren met betrekking tot en samenstellen van WHVBZ goed gekeurde installaties/zwembaden. U kunt hierbij denken aan zwembaden op campings, hotels en diverse appartementencomplexen.

 

Voor een advies of vrijblijvende offerte kunt u ons bellen voor een afspraak.

deel dit artikel:

youtube