-

kota de finse sauna experience

“We zijn zo opgewonden over de grill/saunahut, we zijn heel erg blij. Ik kan je niet vertellen hoe heerlijk het is om eindelijk zo iets te hebben in je eigen achtertuin”.

De wildernishut of kota is van oorsprong een Finse verwarmde tent. In Finland wordt het een kota en in Zweden een kåta genoemd. De stijl is nog van de tijd dat de rendierherders in de wildernis even stopten om warm te worden, te eten en iets te drinken. Deze traditie wordt heden ten dage voortgezet door de Scandinaviërs die even willen relaxen en warm willen worden en natuurlijk daarbij iets willen eten. Vooral in de wintermaanden is het een uitgelezen plek om familie en vrienden te ontmoeten om dan gezellig zittend bij het vuur urenlang door te brengen. Dit idee vertaalt zich ook uitstekend naar het Nederlandse klimaat en leefstijl. De kota lijkt gemaakt te zijn voor een koud, winderig en regenachtig klimaat.

 

De houtgestookte grill verschaft een centrale, simpele en snelle verwarmingsbron om te grillen, te koken of voor een snelle picknick. Het is heerlijk om even te ontspannen met familie, vrienden of met een speciaal iemand. Nog meer sfeer geeft het met het speciaal erbij geleverde gezelligheidspakket bestaande uit o.a. rendiervellen. De kota kan echter ook worden uitgevoerd als sauna met naar keuze een houtgestookte of electrische saunakachel.

 

Plaats de wildernishut in de achtertuin of waar dan ook om het dan het hele jaar rond te gebruiken om te ontspannen, ongeacht het weer buiten. De kota is ook goed te gebruiken voor recreatieve doeleinden zoals op campings.

 

U kunt kiezen uit verschillende modellen en groottes. Ook kunt u met ons overleggen of het mogelijk is om een iets andere indeling te nemen. Het is mogelijk om op die manier bijvoorbeeld bij de megasaunakota de saunaruimte iets groter te krijgen en de kleedruimte iets kleiner. Ook is het mogelijk om twee kota’s aan elkaar te schakelen.

 

Wij kunnen naast levering ook de complete bouw voor u verzorgen inklusief de levering en plaatsing van een betonnen- of hardhouten fundering. Voor prijzen en het bekijken van ons showmodel: kom vrijblijvend langs op de Roterij in Haamstede.

deel dit artikel:

youtube