-

bouwkundig zwembad

Als u wat anders wilt, zonder beperkingen in afmetingen, diepte en vorm is een bouwkundig folie zwembad wat voor u. Wilt u een bad in de vorm van een hart?  Wilt u een zwembadbar? Een bad met precies die maten die bij uw mogelijkheden past of een zwembad met een overloopgoot/hoog waterniveau? Alles kan.

 

Een bouwkundig foliezwembad – de naam zegt het al – wordt bekleed met folie. En die folie is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Anders dan bij een bouwkundig betegeld zwembad hoeft het bassin zelf niet waterdicht te zijn: het wordt namelijk afgedicht met de folie.

 

Aanleg van een bouwkundig zwembad gaat als volgt:  eerst worden de contouren van het zwembad uitgegraven, vervolgens wordt er een gewapende betonvloer gestort. Als deze is gestort worden de wanden opgetrokken. Hiervoor bestaan diverse mogelijkheden maar de Badmeesters kiezen bij voorkeur voor de Isostone bouwstenen. Deze zijn maatvast en bovendien zeer goed isolerend. Op de wanden en vloer word vervolgens een scheidingslaag/tapijt aangebracht. De zwembadfolie zelf wordt aangebracht in banen. Deze banen worden door middel van hete lucht aan elkaar gelast waardoor een membraan ontstaat.

 

Met als kers op de taart dan ook nog een mooie randafwerking ontstaat er een prachtig en uniek zwembad.

deel dit artikel:

youtube