-

blue fox alarmsysteem

Veiligheid in en rond het zwembad.

Zwemmen is niet alleen ontzettend leuk maar ook nog eens erg gezond.  Maar er is ook een keerzijde. Elke zwembadbezitter kent wel die angst: stel dat er iemand verdrinkt in het zwembad: (klein-)kinderen of vriendjes. Een begrijpelijke angst want verdrinking is wereldwijd doodsoorzaak nr 2 bij jongeren.

 

Het zijn overigens niet alleen de jongste onder ons die verdrinken. Ook ervaren zwemmers kunnen verdrinken. Volgens het CBS verdrinken er jaarlijks zo’n 90 mensen tijdens het zwemmen waarvan 30% verdrinkt in eigen zwembad of vijver. De grootste misvatting is dat mensen verdrinken omdat ze toevallig in het water belanden: De meester mensen verdrinken juist tijdens het zwemmen. Vaak door een ongeluk, het ontbreken van toezicht (even naar de voordeur lopen omdat de bel gaat).

 

Blue Fox is een innovatief beveiligingssysteem dat niet het zwembad beschermt maar juist de zwemmer! Hoe werkt Blue Fox? Blue fox werkt met polsbandcomputers. Afhankelijk van de zwemkwaliteiten kan men kiezen voor verschillende instellingen. Deze instelling is altijd een combinatie van een diepte- en een tijdsinstelling. Voor bijvoorbeeld een peuter welke nog niet kan zwemmen kan men een instelling kiezen waarbij direkt een alarm klinkt als deze in het water springt/valt. Voor een kind dat bijvoorbeeld wel kan zwemmen maar nog niet zo goed zou men bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een instelling waarbij het alarm pas afgaat als het polsbandje gedurende 30 seconden dieper dan 50 cm is. Voor alle instellingen geldt dat het alarm pas afgaat als beide parameters (diepte en tijd) worden overschreden. Dit voorkomt veel onnodig afgaan van het alarm.

 

Uiteraard kunt u met het Blue Fox alarm systeem nooit geheel voorkomen dat er iemand verdrinkt. Maar de veiligheid rond en in uw zwembad wordt vele malen groter. De keuze of u uw zwemmers wilt beschermen is natuurlijk aan u als zwembadbezitter. Wij als zwembadbouwer vinden het echter onze verantwoordelijkheid u te wijzen op de risico’s en de mogelijkheid om dit risico te minimaliseren.

deel dit artikel:

youtube