-

afm actief filter medium voor privé-zwembaden

AFM is een modern filtermedium als vervanger voor het filterzand in filterinstallaties van zwembaden. AFM heeft in vergelijking veel betere eigenschappen: betere filterperformance, bespaart kosten op het gebied van chemie-, water- en energieverbruik. Foor Dryden Aqua wordt AFM gemaakt uit gerecycled glas dat door een uniek en gepatenteerd proces wordt vorzien van een sterke negatieve electrische lading. Dit maakt AFM tot het allerbeste filtermedium verkrijgbaar.

 

Een korte technische samenvatting: filterzand filtert vuildeeltjes uit tot ongeveer 30µ. AFM vangt deeltjes tot 5µ op. Door een vlokmiddel toe te passen kunnen zelfs deeltjes tot 1µ worden opgevangen. Dat ziet u meteen aan het water. Geen troebel water meer. Zelfs als u de zwembadverlichting aanschakelt ziet u geen zwevende deeltjes meer. Voor het verwijderen van kleine vuildeeltjes beschikt AFM over katalytische eigenschappen. Dit houdt in dat het oppervlakte van de glaskorrels een sterk negatieve lading hebben (hoog Zeta potentiaal) waardoor ze positief geladen deeltjes aantrekken. De kleinste deeltjes en organische partikels worden geadsorbeerd door de AFM korrel maar door de lading worden ook metalen zoals ijzer en mangaan uit het water gehaald. Een extra voordeel.

 

Als AFM wordt toegepast voor filtratie van water waarbij er minimaal 1mg/liter opgeloste zuurstof aanwezig is dan scheidt AFM de zuurstofmolecuul in 2 vrije zuurstofradicalen. Deze vrije radicalen zorgen voor een desinfecterende werking en splitsen tegelijkertijd organische moleculen die zich aan de oppervlakte van de AFM korrel bevinden. Daardoor is AFM een zelfreinigend filtermedium met niet alleen een filterende maar dus ook een desinfecterende werking. Geen enkel ander filtermedium heeft deze unieke eigenschappen. En daarom is AFM uniek, veilig en werkt het vele malen beter in vergelijking tot filterzand en andere glasmedia (zonder negatieve lading en katalytische eigenschappen).

 

Hierdoor uw interesse gewekt voor meer informatie: neem even contact op met de Badmeesters. Wij hebben reeds de benodigde ervaring en kunnen u adviseren door middel van presentaties en praktijksituaties.

deel dit artikel:

youtube